Bureau Schröder

Adres
Patrijsstraat 27
7731 ZL Ommen
Contactgegevens
06 22496025

Over Bureau Schröder

Na leiding gevende functies in zorg en welzijn ben ik in 2004 gestart als zelfstandig professional. Projecten helpen ontwikkelen en processen ondersteunen, zijn werkzaamheden waar ik plezier aan beleef. Daarbij gebruik ik zowel coaching, training als adviesvaardigheden. En ook praktisch ondersteunen hoort daarbij, zoals het verzorgen van bijeenkomsten of mensen met elkaar in gesprek brengen. Het vinden van oplossingen voor vragen van organisaties, gemeenten of groepen, is iets waar ik me op een creatieve manier mee bezig houd. Wat ik doe is altijd maatwerk, dus als je een vraag hebt en je zoekt creatieve denkkracht, coaching of praktische ondersteuning, neem dan contact met me op.

Project ontwikkeling
Mensen in dorpen, wijken of gebieden hebben vaak goede ideeën voor hun leefomgeving. Bij het uitwerken van deze ideeën ondersteun ik ze om van dat idee te komen tot een projectplan.

Proces ondersteuning
Plannen maken is mooi, maar ze uitvoeren vraagt om het vasthouden van de rode draad, doelgericht werken en successen vieren. Die ondersteuning kan ik bieden.

Training, workshop, bijeenkomsten
Samen met Wilma Nijboer verzorg ik de training Praktisch Leidinggeven. Ook verzorg ik voor diverse organisaties bijeenkomsten met inspirerende sprekers of deep democratische gesprekken.

Projecten waar ik mee bezig ben:

• Sociale Kwaliteit provincie Overijssel
Als 4D makelaar Vechtdal ondersteun ik mensen met ideeën voor hun wijk of dorp die de sociale kwaliteit bevorderen. De 4D’s staan voor Durven, Delen, Denken en Doen.

• Leader Noord Overijssel
Vanaf juli 2021 ben ik actief als Leader coördinator voor de regio Noord Overijssel. Leader is een Europese subsidie, onderdeel van het Plattelands Ontwikkeling Programma. Je leest een interview met Greetje Kroonenburg van Leader en mijzelf over het project hier.

• Landschapsbeheer Lonneker
Samen met inwoners van Lonneker werken Kristianne van der Put en ik aan een plan voor landschapsbeheer. We doen dit in opdracht van Landschapsfonds Enschede.

P.S. Mijn foto’s zijn gemaakt door Dook van Gils.

‘Het vinden van oplossingen is iets wat ik heel leuk vind en waar ik me op een creatieve manier mee bezig houd.'

Portfolio