Eén telefoontje bleek voldoende voor een passende oplossing

"Hoe een designer het verschil maakte bij de belettering van het nieuwe pand van e-Active uit Zwolle." Gerben Bosch is mede-eigenaar van e-Active uit Zwolle. Een IT-bedrijf gespecialiseerd in complexe webtechnologie en onder andere de bouwer van deze ZPN site. In 2019 moest e-Active noodgedwongen verhuizen, omdat het kantorenpand waar zij toen gevestigd waren overgenomen werd. De wooncorporatie besloot er appartementen te gaan bouwen. Er was dus geen plek meer voor e-Active en enkele andere bedrijven. Gelukkig werd er een ander kantoor gevonden, maar daarna begon de moeizame zoektocht naar een goede beletteraar. Freelance designer Robert ter Bruggen bood uiteindelijk uitkomst.

 

Onze wens
Toen de verhuizing eenmaal achter de rug was en het bedrijf weer op volle toeren draaide, was het tijd om onze stempel op het nieuwe pand te drukken. We kregen in de eerste maanden na de verhuizing dikwijls van klanten te horen dat zij ons pand niet direct konden vinden. De wens voor goede belettering ontstond. We vonden het daarbij ook erg belangrijk dat de belettering goed bij ons nieuwe pand zou passen.

Het probleem
Wij zijn begonnen met het uitnodigen van beletteringsbedrijven. Drie bedrijven zijn komen kijken en hebben ons vervolgens een voorstel gepresenteerd. Direct bleek dat deze bedrijven geen mooi en helder plan hadden waarin onze wensen volledig terugkwamen. De communicatie kostte ons veel tijd en we voelden ons niet goed begrepen. Ondertussen verstreken er diverse maanden waarin we niet goed wisten wat we met de situatie aan moesten.

Vertel het verder

De tip
Deze situatie kreeg een verrassende wending op de verjaardag van mijn neefje. Daar kreeg ik de tip om eens te bellen met Robert ter Bruggen. Hij werd aangeprezen als designer die goed in staat is wensen te visualiseren. Daarnaast zou hij ook kunnen helpen bij de zoektocht naar een bedrijf dat de belettering daadwerkelijk kon maken.

Het telefoontje
Zo geschiedde. Na slechts één telefoontje met Robert werd ons duidelijk dat hij onze wensen wél goed begreep. De communicatie verliep vlekkeloos en al snel ontvingen wij een voorstel waar we echt blij van werden. Vervolgens heeft Robert alles in gang gezet. Ons pand is inmiddels voorzien van strakke belettering, passend bij ons bedrijf en ons pand. Het eindresultaat lijkt als twee druppels water op het voorstel dat wij van tevoren ontvingen.”

Robert Ter Bruggen
“De wens van de klant vertalen naar een beeld; daar krijg ik energie van. De samenwerking met e-Active ging heel soepel. De briefing was dat er vier termen op het pand moesten komen en dat dit moest passen bij de stijl van het pand. Daarnaast moest de naam van e-Active op de gevel komen.

Ik ben dit vervolgens gaan visualiseren en heb daarvoor een foto gebruik van de voorzijde van het pand. Ik heb hierbij gespeeld met kleuren en daar een aantal varianten van gemaakt. De locatie van de naam was nog de grootste uitdaging en ook daar heb ik een aantal varianten van gemaakt. Dit bij elkaar gaf voldoende houvast voor e-Active om een weloverwogen keuze te maken.

Vervolgens heb ik offertes bij diverse beletteringsbedrijven opgevraagd. Ook dit stukje pak ik voor de klant op, daar ik hun vragen veel beter kan beantwoorden. Toen de offertes binnen waren heb ik deze met e-Active overlegd en zat mijn werk erop.”

Over Robert
Robert ter Bruggen heeft jarenlange ervaring als freelance designer gespecialiseerd in merkidentiteit, concept en uitvoering.

 

dé regionale belangenorganisatie voor zelfstandig professionals