Jacomien Schrijft

Adres
Twelloseweg 107
7396 BM Terwolde
Contactgegevens
06 53964931

Over Jacomien Schrijft

Freelance tekstschrijver. Sterk in heldere, overtuigende tekst voor bevlogen mkb-ondernemers en zorgorganisaties.

Van webtekst tot interview, artikel, blog, nieuwsbrief en redactiewerk, laat 't gerust aan mij over. Met mijn overtuigende tekst kom jij slim, deskundig en betrouwbaar over. Mensen lezen het uit en begrijpen jouw boodschap. Dus bereik jij je doel. Ik schrijf tekst die perfect bij je past. Complexe organisatie? Kom maar op! Niets leuker dan ingewikkelde onderwerpen omzetten in een logisch en begrijpelijk verhaal.

USP's

  • eerlijk en betrouwbaar
  • gelijkwaardige samenwerking
  • vinger op de zere plek
  • vereenvoudigen ingewikkelde onderwerpen
  • snelle analyse
  • proactief
  • vrolijk, nuchter en doeltreffend

Vol overgave duik ik steeds opnieuw in de achtergrond van organisaties en mensen. Vragen, uitpluizen, analyseren en inleven, dat is mijn vak. En daarna schrijf ik een goed stuk tekst waar jouw doelgroep op zit te wachten. Fantastisch om te doen. Juist omdat ik het waarom van alles in de wereld wil weten. Je kunt wel stellen dat ik verslaafd ben aan Radio 1, boeken, documentaires en podcasts.

Vroeger was ik zo’n meisje dat verhaaltjes en gedichtjes schreef en de hele bibliotheek uitlas. Mijn praktische schrijftraining begon in 2012 met mijn blog Vrolijk Zorgenkind. Wekelijks vertelde ik over ons bijzondere gezinsleven met onze ernstig meervoudig gehandicapte zoon Daan. Een leven waarin niets vanzelf ging. Drie jaar later vormden mijn blogs de basis voor de 2Doc documentaire ‘Zorg om Daan’. De trailer vind je op mijn website.

Doorgaan, ook als ’t moeilijk wordt
Daan leerde mij ook een paar serieuze levenslessen. De belangrijkste? Doorgaan, ook als het moeilijk wordt. Sinds eind 2015 is hij heel gelukkig op een Zorgboerderij in Twente. We gaan wekelijks naar hem toe en als we FaceTimen lachen we samen om YouTube filmpjes van Bert en Ernie.

Schaduwkant
Aan dat positieve verhaal zit ook een schaduwkant. De impact van intensieve zorg op ons gezin is immens en allesbepalend geweest. Met die ervaring maak ik me sterk voor preventieve ondersteuning van gezinnen zoals wij. Ik ben nauw betrokken bij Pilot 5, onderdeel van het Programma Volwaardig Leven van het Ministerie van VWS en geef gastlessen aan kinderverpleegkundigen in opleiding.

Liever de zonnige kant
Belangrijk om te weten, ik houd van een grapje en bekijk het leven bij voorkeur van de zonnige kant. Verder ben ik ook een tikkeltje ongeduldig, ietwat eigenwijs en houd ik beslist niet van half werk. Ik doe ’t goed of ik doe ’t niet, zo zit ik erin. Samen de schouders eronder en iets moois neerzetten, daar word ik gelukkig van. Oh ja, ik houd van mensen die zich aan afspraken houden. Dat doe ik zelf namelijk ook.

Portfolio

Certificeringen

Training hoe houd ik een verrassend interview - Brigit Kooijman, journalist en docent journalistiek

Van interview naar goed artikel - Brigit Kooijman, journalist en docent journalistiek

erkend Pluslid van Tekstnet, beroepsvereniging voor tekstschrijvers

Masterclass overtuigender schrijven - Freerk Teunissen

Training Scherp je pen - Brigit Kooijman, journalist en docent journalistiek

Training columns schrijven - journalist en columnist Eva Hoeke

cursus copywriting - Roy Ishak

Training haal meer conversie uit je webteksten - Etienne Donicie

Training storytelling - Alexandra Smith

Training Schrijven voor het brein/psychologisch beïnvloeden met tekst - Martin Kranenburg, Wim van der Mark, Etienne Donicie