Vinca

Adres
Schuilenbergerweg 4
8121 RA Olst
Contactgegevens
06 48070216

Over Vinca

Vinca is de praktijk voor natuurcoaching en systemisch werk van Fenna Janssens. De praktijk is gevestigd in het buitengebied van Olst en is een prachtige inspirerende tuin.

Wanneer je niet lekker in je vel zit, bouw je een bescherming om je heen waarmee je isoleert van de omgeving. Tijdens het Hersteltraject bij Vinca worden, aan de hand van een gericht stappenplan beschreven in een inspirerend werkboek, zintuigen weer actief gemaakt . Zintuigen zijn de brug tussen onszelf en onze omgeving. Ze helpen te voelen, te begrenzen en in contact te komen met de omgeving.

Belangrijk is dat je weer durft te voelen’. - Arts en traumadeskundige Gabor Maté

Tijdens het Hersteltraject (14 dagdelen) gaan deelnemers aan de slag met leuke buitenactiviteiten die aansluiten bij henzelf en het seizoen en die zintuigen activeren. Er wordt gedeeld in de oogst van groente, fruit en bloemen en deelnemers leren veel over de natuur, zichzelf en hun zintuigen.

Omdat het sociale aspect een grote rol speelt in het contact met je omgeving, wordt dit traject aangeboden in kleine, wisselende, groepjes (max 4 personen). Binnen die groep volgt elke deelnemer een eigen pad. Het eerste dagdeel is individueel.

Tijdens de buitenactiviteiten is er letterlijk veel individuele ruimte. Regelmatig komt Fenna langs om een spiegel voor te houden en deelnemers met (systemische) vragen aan het denken te zetten. Maar vooral om het luchtiger te maken als het zwaar wordt en de diepte in te gaan als dat nodig is.

Deelnemers krijgen een digitale strippenkaart voor 14 dagdelen. Deze verdelen we in onderling overleg over een periode van ongeveer 2 maanden. We werken zoveel mogelijk met vaste wekelijkse dagdelen. Er kan ook voor gekozen worden om deze dagdelen over een kortere of langere periode te verdelen.

Dit traject wordt het hele jaar door aangeboden. We gaan naar buiten in elk weer; regen, zon, koud of warm. Natuurlijk passen we het programma aan als het echt te slecht is buiten. De tuin heeft plekken om te schuilen voor regen en weer op te warmen mocht dat nodig zijn.

Fenna heeft veel ervaring waar het gaat om het begeleiden van jeugdzorgprofessionals en mensen die na het verlies van hun werk zichzelf opnieuw willen uitvinden.

Mensen uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Heerde, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen die hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, kunnen bij het Regionaal Mobiliteitsteam Stedendriehoek en Noordwest Veluwe terecht. Dit is een samenwerkingsverband van werkgeversorganisaties, vakbonden, UWV en gemeenten. Verschillende trajecten van Vinca zijn opgenomen in het aanbod van dit mobiliteitsteam. Het Hersteltraject van Vinca is opgenomen in het aanbod van dit mobiliteitsteam.

Video

Bloeien in de storm

Portfolio

Samenwerkingspartners

Gemma Lammers Management- en Organisatie Coaching

Gemma Lammers

Gemma Lammers en Fenna Janssens hebben het initiatief genomen voor Natuurinterventie Salland. Vanuit deze samenwerking bieden we multidisciplinaire programma's voor individuele medewerkers en teams. Meer info vind je op https://www.gemmalammers.nl/index.php/burnout-interventie/

Menskracht (https://www.menskrachtinnoveert.nl/)

Mariska Broekman

In de afgelopen jaren heb ik goede ervaringen opgedaan met combinatie trajecten met Fenna. We coachen dikwijls mensen samen in één traject. Bij Fenna onderzoekt men blokkades en patronen. Dit wordt direct zichtbaar. Daarna kunnen mensen die dat willen bij Menskracht verder met loopbaanonderzoek.

Certificeringen

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Natuurcoaches

Stress Counselling - Stichting Counselling Nederland

Psychosociale Basiskennis

Register Gediplomeerde Opstellers